Dieren.

Leeuwen, olifanten, wildebeesten en stokstaartjes.

Wilde dieren in Tanzania

Tanzania biedt een overweldigende hoeveelheid en diversiteit aan natuur. Niet alleen in de nationale parken maar ook op onverwachte plekken laat de natuur van zich spreken. In de Serengeti komt u oog in oog te staan met de big five (olifant, leeuw, buffel, luipaard, neushoorn). Ook de gnoe migratie  is vanuit de Serengeti te aanschouwen. Een prachtige rondreis door het Noorden van Tanzania geeft de mogelijkheid al deze dieren te zien. Ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Naast de big five leven er heel veel andere dieren die het ontdekken waard zijn. In Arusha National Park vindt u apen en bavianen. En natuurlijk giraffes en zebra's. Heel soms komt u er ook olifanten tegen. De boom-klimmende leeuwen zijn in verschillende parken te vinden maar de kans dat u er eentje ziet is het grootst in Lake Manyara NP. Daar vind u ook duizenden flamingo's en ooievaars. In het meer zult u bovendien de nijlpaarden tegenkomen, vanaf de loopbrug zijn deze van heel dichtbij te aanschouwen.

In Tarangire zijn het vooral de olifanten die u overal tegenkomt. In grote groepen trekken zij door het park. Hier vind u echter ook prachtige volgens, buffels, en bavianen.

Met Tanzania reizen van Good Safari ziet u alle prachtige dieren die Tanzania rijk is. Met aandacht voor het programma, dat helemaal op maat wordt gemaakt. Langzaam aan met een slow safari, of lekker actief met een actieve reis .

Neen contact op met Marjolein via whatapp op +255 767 162 146 of via het contactformulier. Voor Tanzania reizen die onvergetelijk zijn.

Met meer dan 1100 vogelsoorten is Tanzania een waar vogelparadijs. In Arusha NP kan iedereen met ook voor vogels uren rondbrengen. Echte vogelaars halen hart op in Tarangire National park. Chimpansees zijn te vinden in het oosten van Tanzania. Gombe Stream National park is één van werelds beste plekken om chimpansees te zien. Niet zo makkelijk bereikbaar over land maar vanuit Arusha Airport goed aan te vliegen. Jane Goodall’s levenswerk is hier te bewonderen. Het hele jaar door organiseren we dagtochten waarbij je lopend door de jungle op zoek gaat naar de chimpansees. Good Safari Tanzania Travels neemt u gegarandeerd mee naar de mooiste plaatsen van Tanzania. Bestemmingen en excursies worden georganiseerd via onze betrouwbare, vaste lokale partners.

parallax background

de Big Five.

Olifant, neushoorn, buffel, jachtluipaard, leeuw.

de Big Five

In Oost-Afrika leven meer grote zoogdieren dan waar dan ook ter wereld. In de Serengeti is de hoogste dierenmassadichtheid (totaal aan dieren uitgedrukt in gewicht per km2) ter wereld!

Alleen in Tanzania komen al meer dan 80 verschillende grote zoogdieren voor. Natuurlijk komt u ook naar Afrika om de big five te zien: olifant, leeuw, buffel, jachtluipaard en neushoorn. Maar haalt u uw neus niet op voor alle overige zoogdieren die minstens zo interessant zijn maar waarbij het magische stempel van de ‘big-five’ ontbreekt.

parallax background

Wildebeesten.

Miljoenen wildebeesten op zoek naar voedsel.

Wildebeesten migratie

De trek van de gnoes is een van de het meest spectaculaire natuurverschijnselen op aarde. Ieder jaar trekken honderdduizenden gnoes, maar ook zebra’s en impala’s van de Serengeti naar de Maasai Mara in Kenia.

Tussen juni en oktober trekken de dieren noordwaarts op zoek naar voedsel. Rond november komen ze weer terug. De oerdriften stuwen de dieren in een razend tempo voort. Gevaarlijk en indrukwekkend.

parallax background

Vogels.

Kleurrijk, grote aantallen, unieke soorten.

Vogels

Tanzania kan gerust een land voor vogelliefhebbers genoemd worden. Meer dan 1100 soorten zijn er in Tanzania waarvan 30 soorten die alleen in Tanzania voorkomen. 

Met wat goede informatie in de hand, bv een vogelkaart, is het ook gewoon leuk om naar vogels te kijken en ze proberen te juiste naam te geven. Daarnaast zijn veel vogels simpelweg mooi of indrukwekkend om te zien. Neem bijvoorbeeld de 1,3 meter hoge Secretarisvogel die een beetje arrogant over grassige vlaktes loopt op zoek naar prooi. Er kan goed worden gevogeld in de buurt van Arusha. Alleen in Arusha National park loont het de moeite een dagje rond te lopen. Maar er kunnen natuurlijk ook vanuit de Good Safari villa (dag)tochten gemaakt worden naar Tarangire National park waar het erg goed vogelen is.

parallax background

Chimpansees.

Ontdek de chimpansees van Jane Goodall.

Chimpansees

Een chimpansee verwacht je misschien niet zo heel snel in Tanzania, toch zijn ze er. In de jungle grenzend aan het Tanganyika meer bijvoorbeeld.

Sterker nog, Gombe Stream National park is één van werelds beste plekken om chimpansees te zien. Niet zo makkelijk bereikbaar over land maar vanuit Arusha Airport goed aan te vliegen. Jane Goodall’s levenswerk is hier te bewonderen. Het hele jaar door kun je hier goed terecht om deze wonderlijke schepsels die zo angstig veel op de mens lijken te bezoeken.