parallax background

Mooiste plekken in Tanzania.

Tanzania Reizen van Good Safari. Altijd bijzonder!

De allermooiste plekken in Tanzania

Tanzania reizen van Good Safari zijn altijd bijzonder. Op maat gemaakt met advies vanuit Tanzania, waar wij wonen, naar de allermooiste plekken van Tanzania. Helemaal aangepast aan uw wensen.

Of u nu door kleine dorpjes wilt wandelen, de big five wilt zien of uren wilt turen naar vogels, wij regelen alles. Onze Arusha Villa is een fantastisch startpunt van uw reis. Begin rustig met een wandeling en een middag bij het zwembad, of spring gelijk in de auto op zoek naar de neushoorn. Wij organiseren uw eigen safari auto met chauffeur/gids, accommodaties en alle activiteiten. Geheel op maat gemaakt, voorzien van persoonlijk advies.

Tanzania reizen van Good Safari zijn bijzonder, op maat gemaakt voor uw gezin of groep. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of kijk eens bij onze inspiratiereizen.

parallax background

Arusha National Park.

Dichtbij en zeer de moeite waard.

Arusha National Park

Dit kleine park is zeer divers en bestaat uit regenwouden, acaciabossen en kratermeren. U kunt hier wandelen (onder begeleiding van een bewapende gids),  paardrijden en kanoen. Actief en dichterbij de natuur kun je bijna niet komen. Dat kan alleen in Arusha National Park. 

Rondom de kratermeren vindt u olifanten, buffels, giraffes, zebra’s en nijlpaarden. Vanuit een kano kunt u de dieren van zeer dichtbij bewonderen. In het regenwoud leven vooral bavianen en apen. Het park staat ook bekend om zijn vele, bijzondere vogelsoorten. 

De kern van het park is de Mount Meru, op 4566 m hoogte. De beklimming van deze berg is spectaculair en wordt vaak onterecht overschaduwd door de klim van de Kilimanjaro. In vier dagen is deze berg, via verschillende routes en altijd onder begeleiding van een gids, te beklimmen. 

Tanzania reizen van Good Safari brengt u op  de mooiste plekken van Tanzania. Op maat gemaakt programma, advies vanuit Tanzania. 

parallax background

Tarangire National Park.

Vogelparadijs in typisch Afrikaans landschap.

Tarangire National Park

Het baobab landschap waar Afrika bekend om staat komt hier tot leven. Het grote aantal olifanten in dit park maakt het plaatje compleet. De gelijknamige rivier, die door het park stroomt geeft water voor de vele grote dieren zoals de zebra’s, gnoes, elanden en giraffes.

Met meer dan 450 vogelsoorten is Tarangire een paradijs voor vogelaars. De rivierbanken zijn uitermate geschikt om wilde dieren te zien en gidsen zullen u altijd hierlangs brengen. In dit park worden ook walkingsafaris aangeboden. Lees hier over ons laatste bezoek aan dit prachtige park. 

Tanzania reizen van Good Safari zijn uniek en op maat gemaakt. Ons advies vanuit Tanzania is accuraat en betrouwbaar. Wij gaan zelf heel vaak op safari en kennen alle plekken die wij aanbevelen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

parallax background

Lake Manyara National Park.

Klein en roze van de flamingos.

Lake Manyara National Park

Dit prachtige en kleine National Park wordt te vaak onterecht voorbij gereden. Het is een indrukwekkend park met veel en interessante dieren en planten. Het staat vooral bekend om de vele flamingo’s die tijdens het regenseizoen rondom het meer verblijven.

Naast flamingo’s zijn er ook vele andere vogelsoorten waardoor Lake Manyara uitermate geliefd is bij vogelaars. In dit park is de kans het grootst om de boom-klimmende leeuw te zien. Maar ook vele andere grote zoogdieren, waaronder olifanten, nijlpaarden, zebra’s etc komen veel voor. Geen enkel ander park in de omgeving biedt u de mogelijkheid om een nachtsafari te doen. Deze spannende ervaring is werkelijke onvergetelijk.

Tanzania reizen van Good Safari zijn op maat samengesteld en helemaal aangepast aan uw wensen. U reist met een privé safari jeep met chauffeur/gids. Vanuit Tanzania, waar wij wonen, kunnen wij u het beste adviseren over uw onvergetelijke vakantie. 

parallax background

Ngorongoro Conservation.

Ontmoet de Maasai in dit Unesco natuurwonder.

Ngorongoro Conservation

Dit wereldwijd bekende natuurwonder maakt iedereen ademloos. De Ngorongoro krater is 19 km breed en tot 600m diep. Hierin leven leeuwen, buffels, struisvogels maar ook zebra’s en gnoes zijn in grote getale te vinden. 

De meeste wilde dieren leven in het krater gebied maar ook daarbuiten kun je een olifant of een giraffe tegenkomen. Hier kun je een onvergetelijke wandeling maken. Kijk hier voor een verslag daarvan. 

In tegenstelling tot de nationale parken, waar geen bewoners meer zijn toegestaan, wonen en leven in dit gebied meer dan 40.000 Maasai. Hun vee graast hier, en ze verkopen spullen langs de weg. Om meer van de cultuur en het leven van de Masaai te weten te komen kunt u een aantal dorpen bezoeken. Naast alle prachtige natuur in Tanzania is zo’n bezoek zeer aan te bevelen.

parallax background

Serengeti National Park.

Beroemd en zeer indrukwekkend.

Serengeti

De trek van de gnoes is een van de het meest spectaculaire natuurverschijnselen op aarde. Ieder jaar trekken honderdduizenden gnoes, maar ook zebra’s en impala’s van de Serengeti naar de Masaai Mara in Kenia. 

Tussen juni en oktober trekken de dieren noordwaarts op zoek naar voedsel. Rond november komen ze weer terug. De oerdriften stuwen de dieren in een razend tempo voort. Gevaarlijk en indrukwekkend. 

Maar ook buiten het migratieseizoen biedt de Serengeti een fantastische ervaring. Naast de big five (olifant, leeuw, buffel, luipaard, neushoorn) leven er heel veel andere dieren in deze bekende Tanzania bestemming die het ontdekken waard zijn. De grappige wrattenzwijnen, de indrukkende elandantilope, de met uitsterven bedreigde Afrikaanse wilde hond. Om er maar een paar te noemen. Ook is de Serengeti een vogelparadijs. Als je graag eens een kill wilt zien, is het interessant de column van Marjolein hierover te lezen. Kijk hier. 

Tanzania reizen van Good Safari brengen u op de meest bijzondere plekken van Tanzania. 

parallax background

Kilimanjaro.

Naar de top in zeven dagen.

Kilimanjaro

De hoogste, vrijstaande berg van Afrika spreekt tot ieders verbeelding. En terecht. Deze berg met een hoogte van 5896 meter trekt jaarlijks meer dan 25.000 trekkers die zonder touwen of technische klimervaring de top kunnen bereiken. Maar makkelijk is het niet.  Kijk hier voor een beschrijving van een beklimming met Good Safari.
Gelukkig is de Kilimanjaro ook het bezoeken waard zonder de top te bereiken.

Twee dagen de Kilimanjaro beklimmen met een overnachting in de Mandara hut. De eerste dag loop je vanaf de gate het eerste deel van de Marangu route. Lunch onderweg in het bos. Diner en overnachting op 2800 m. De tweede dag nog iets stijgen en daarna terug naar de gate. Voor het donker terug bij Arusha Villa. 

Naar de top? Prachtige vergezichten en kennis maken van het leven van de Maasai die op de hellingen wonen zijn een bezoek al meer dan waard. Er zijn verschillende routes naar de top. Afhankelijk van uw conditie, tijd en budget kiest u -in overleg met ervaren gidsen- de beste route. Het weer op de berg is vaak nat en koud, dus warme, waterdichte kleding is essentieel. Onthoudt dat de beklimming van de Kilimanjaro een serieuze onderneming is. Veel mensen halen de top niet. Een goede voorbereiding en goede spullen zijn essentieel. Maar de ervaring is dan ook om nooit meer te vergeten! 

Wij houden ons strict aan de richtlijnen van de porters association, de KPAP. Zij stellen minimum arbeidsvoorwaarden aan de dragers die mee de berg op. Hierdoor weten wij zeker dat de drager die met je mee de berg op gaan fatsoenlijk betaald worden, eten krijgen en goede warme kleding hebben. 

Neem contact op met Marjolein om alle mogelijkheden te bespreken.

parallax background

Mkomazi.

Schitterende uitzichten, wandelen, rust

Mkomazi

Mkomazi is een groot maar onbekend park ten oosten van Arusha. Uitgestrekt, vol rust en ruimte, omringd door de Para Mountains en Usambara Mountains.  

Dit park is vooral geschikt voor mensen die de gebaande wegen willen verlaten. Het aantal bezoekers is heel laag en dat is niet terecht. Het park is absoluut een bezoek waard. Hier vind je zebra's, giraffes, olifanten en leeuwen. Ruim 400 verschillende vogelsoorten. Een park dat grenst aan Kenia en dieren die deze grens zonder problemen oversteken. 

Je kunt hier lange wandelingen maken, meerdere dagen als je dat wilt. Niets en niemand kom je tegen. Puur natuur.  

parallax background

Gombe.

Trekking door het leefgebied van de chimps.

Gombe

Chimpansees zijn te vinden in het oosten van Tanzania. Gombe Stream National park is één van werelds beste plekken om chimpansees te zien.

Deze Tanzania bestemming is niet zo makkelijk bereikbaar over land maar vanuit Arusha Airport goed aan te vliegen. Jane Goodall’s levenswerk is hier te bewonderen. Het hele jaar door organiseren we dagtochten waarbij je lopend door de jungle op zoek gaat naar de chimpansees.

parallax background

Katavi.

afgelegen en uitgestrekt.

Katavi

In het westen van Tanzania vind je Katavi National Park. Dit park is 4.000 km groot en herbergt veel dieren. De Katuma Rivier kronkelt door het park.

De Katavi plains staan bekend om hun enorm grote hoeveelheid dieren. In het droge seizoen, van mei tot oktober zijn dit buffels, olifanten, giraffes, elanden, topi en zebra's. Maar je vind er ook veel leeuwen en hyena's.

Tijdens de regenperiode zijn er veel watervogels. Ook zie je hier dan de grootste populatie krokodillen en nijlpaarden.

Katavi is een wandelparadijs. Met een gids kun je (lange) wandelingen maken over de verschillende uitgezette wandelpaden.

 

parallax background

Ruaha.

grootste national park van tanzania.

Ruaha

Ruaha is het grootste national park van Tanzania én Oost Afrika. Gelegen in het midden van het land is het nog onontdekt met weinig toeristen. Er is een aantal prachtige tented camps in het park van waaruit met open safari auto's gamedrives worden gedaan.

Tijdens de rit zul je oog in oog staan met leeuwen, giraffes, olifanten, kudu's, zebras en veel andere dieren. Voor vogelaars is Ruaha een werkelijk paradijs. Meer dan 540 verschillende vogelsoorten zijn hier gezien. De bedreigde wilde hond komt hier ook nog voor.Ruaha is landschappelijk prachtig. Er zijn enorme baobab bomen, die je van verre in het open landschap ziet. Die bomen alleen zijn al een bezoek waard.

De Grote Ruaha Rivier stroomt door het park. Aan de oevers van de rivier zijn veel bijzondere watervogels te vinden zoals de goliath herons, saddle-billed storks, white-headed plovers en de white-backed night heron.

In Ruaha National Park kun je ook een nacht game drive doen. Je hebt een grote kans om dan jagende leeuwen of luipaarden te zien. Daarnaast is het park ook heel geschikt voor wandelsafari's.

parallax background

Selous.

unieke bootsafari's in afrika's grootste game reserve.

Selous

Selous game reserve is het grootste beschermde natuurgebied in Tanzania. Met ruim 50.000 km2 en meer dan 800.000 dieren is het zeker een bezoek waard. Hier vind je vele olifanten, buffels, wildebeest en andere dieren zoals impala's en waterbucks. . Door het hoge gras sluipen leeuwen, cheeta's en luipaarden op zoek naar een prooi. Selous is een zeer waterrijk gebied. Een belangrijke ader is de Rufiji Rivier. De meeste van onze gasten verblijven in een luxe tented kamp aan deze prachtige rivier.

Vanuit het kamp worden boottochten georganiseerd. Een fantastische manier om wild van een andere kant te bekijken. Ook een unieke manier om de ruim 400 vogelsoorten die Selous rijk is te ontdekken.

Selous game reserve staat sinds 1982 op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Selous is een van Afrika's grootste wildernis gebieden. Er wonen omvangrijke populaties olifanten, neushoorn en wilde honden.

Ondanks de bijzondere eigenschappen van dit gebied is er (nog) geen massatourisme. Als je naar een rustige en heel bijzondere plek op safari wil, is Selous zeker de overweging waard.

 

parallax background

Zanzibar.

Zon, zee, wit strand

Zanzibar

Zanzibar is een prachtig eiland, voor de kust van het vaste land van Tanzania. Veel van onze gasten kiezen ervoor om hun vakantie af te sluiten met een aantal dagen aan de kust van Zanzibar.

Vanuit Arusha neemt u een binnenlandse vlucht naar Stonetown, de hoofdstad van Zanzibar. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De keuze van de accommodaties op Zanzibar is overweldigend. Gezamenlijk kiezen wij de accommodatie die het best bij uw wensen, verwachten en budget past. Voor de duikliefhebbers, zowel ervaren als beginners, is Kendwa Rocks aan de westkust van het eiland een hele goede keuze. Heeft u liever u een hele rustige plek, met niemand in de buurt? Dan is een eigen bungalow aan het strand bijvoorbeeld bij Hodi Hodi een goed plek.De meeste reuring vindt u in Nungwi, waar ook de grote hotels zijn.  Voor wie wil kitesurfen zijn de accommodaties op het strand van Pajé zeer geschikt. Wij kiezen dan voor het zeer chique White Sands. Of het eenvoudige Uhuru Beach bij Jambiani. 

En vergeet ook niet een aantal dagen in Stonetown te verblijven. De cultuur van de inwoners van dit mooie eiland is overal aanwezig en zeer de moeite van het ontdekken waard.

Tanzania reizen van Good Safari combineren natuur en strand. Avontuur en ontspanning. Actief en rust. Wij adviseren u graag over de beste invulling van uw reis.