arusha villa, tanzania safari
Arusha Villa en Good Safari: klaar voor het hoog seizoen
12 juni 2018
Show all

Ga met de familie op safari in de herfstvakantie.

In de herfstvakantie naar Tanzania? De vijf meest gestelde vragen:

1) Is een week niet te kort voor zo’n lange reis?

Zeker niet! Het tijdverschil met Tanzania is slechts één uur. Dus, zodra je aankomst begint de vakantie. KLM vliegt dagelijks rechtstreeks naar Kilimanjaro International Airport.

2) Hoe ziet zo’n week eruit?

Al onze reizen zijn op maat gemaakt. Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoe de week eruit ziet. Maar er zijn wel een paar aanbevelingen. Allereerst is Arusha Villa een mooie uitvalsbasis voor een paar dagen. Paardrijden tussen de zebra’s, golfen met uitzicht op de Kilimanjaro, een bezoek aan de lokale markt. Wandelen over de koffie plantage. Arusha National Park staat ook altijd op het programma, inclusief een wandeling of een kano tocht. Na een paar dagen op weg naar de grote parken. Of je vliegt op en neer naar de Serengeti voor een driedaags verblijf in een tented camp. Of je reist via Tarangire naar de Serengeti, eventueel met een bezoek aan de Ngorongoro Crater. Terug met de auto of met het vliegtuig.

3) Welke dieren zie ik dan tijdens deze week?

Olifanten, luipaard, leeuwen, zebra’s, wildebeesten, buffels, heel veel vogels, flamingo’s, impala, gazelles, apen, wrattenzwijnen. Hyena’s, gieren, jakhalzen, nijlpaarden. Echt (bijna) alle wilde dieren van Afrika zul je tijdens deze week zien.

4) Is zo’n week niet veel te druk voor kinderen?

Juist niet. We bouwen het programma zo op dat er voldoende ruimte is voor een middag bij het zwembad of om de benen te strekken. Ook in de Serengeti kiezen we voor families met kinderen vaak een lodge met zwembad. Heerlijk ontspannen na een bijzondere dag in de safari auto.

5) Hoe is het weer in oktober?

Heerlijk. Gemiddeld is de temperatuur 28. Maar nooit vochtig en klam. De kans op regen is klein. Ideale omstandigheden voor een actieve safari met luie momenten bij het zwembad.