Actief in Tanzania.

Wandelen, klimmen, paardrijden, kanoen, golfen.

Actief - Wandelen in Tanzania

Tanzania is bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie. Wandelen in de prachtige natuur, het beklimmen van de hoogste berg van Afrika, golfen in een unieke omgeving. Wij kennen de mooiste plekjes in de omgeving van onze villa waar het prachtig wandelen is. de zwaarte bepaalt u zelf, net als de lengte. Wij zorgen voor een bijzondere bush pick-nick tussen de eeuwen hoge bomen op ons terrein. Of u luncht bij een lokaal restaurant, dat is altijd een belevenis.
Ook organiseren wij dagtochten in het Maasai gebied ten westen van Arusha. Hier wandelt u een hele dag door uniek Maasai gebied waar u de kuddes van de Maasia tegenkomt en de gevolgen van de overbegrazing ziet in de vorm van erosie. Via Good Safari kunt u uniek wandelen in Tanzania. Met het hele gezin, of met een eigen groep. Maar met z'n tweeën is natuurlijk ook mogelijk!

Fietsen op de flanken van de Mount Meru of de Kilimanjaro is ook een prachtige manier om de omgeving te ontdekken. De zwaarte en lengte van de fietstocht bepalen we in overleg. Uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

Wij organiseren meerdaagse wandeltochten, fietstochten, of een combinatie van de twee. De groene flanken van de Mount Meru en de Kilimanjaro zijn een prachtig decor voor uw actieve vakantie in Tanzania. Ook zeer geschikt voor families met kinderen. Ontdek Tanzania wandelend of fietsend. Dichter bij de natuur en de wilde dieren kun je niet komen! 

Al onze reizen worden in overleg met met u op maat gemaakt. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Zo kunnen wij iedere groep een actieve de reis aanbieden die past bij uw conditie, uw interesses en uw budget.

Wandelen in Tanzania is een unieke belevenis. In verschillende parken kan er gewandeld worden, zoals in Arusha National Park en  Tarangire National Park. Maar ook op de rim van Ngorongoro Crater organiseren wij wandelingen. Neem contact met ons op voor een wandelvakantie op maat. 

parallax background

Arusha National Park.

Een ware belevenis

Arusha National Park

Klein en zeer de moeite waard

Arusha National Park ligt op een kwartier rijden van onze Arusha Villa. Het park is landschappelijk heel bijzonder. Een merengebied waar veel (water)vogels te vinden zijn, maar ook nijlpaarden. Tropische regenwoud biedt plaats aan verschillende apen zoals de black and white colobusmonkey. Maar ook bavianen zie je hier in grote groepen. De Ngurdoto krater kun je van bovenaf bewonderen vanuit de verschillende uitzichtpunten. Lees hier ons blog over dit bijzondere park. 

Arusha National Park heeft relatief gezien de grootste giraffes populatie van Tanzania en deze grote elegante dieren zul je zeker ontmoeten. Net als de zebra's, de buffels en de wrattenzwijnen. 

Een wandeling met een ranger is zeker aan te bevelen. Dichter bij de wilde dieren kun je bijna niet komen! 

Meer over Arusha National Park

parallax background

Wandelen.

Meerdaags, dagtochtjes, ook voor kinderen.

Wandelen in Tanzania

Een actieve vakantie. Ook dat kan met Good Safari! In het noorden van Tanzania zijn steeds meer mogelijkheden om wandelend de natuur én de cultuur te beleven. Met de hele familie kun je wandelend, onder begeleiding van een bewapende gids, de natuur van Arusha National Park bewonderen. De lengte en zwaarte van de tocht bepalen jullie zelf. Lees hier meer over de bijzondere wandeling in Arusha National Park.  

Ook buiten het National Park is wandelen een beleving. Wij organiseren graag een wandeltocht langs kleine dorpen onder begeleiding van onze lokale gids. Ontmoet de lokale bevolking en geniet van de omgeving te voet. 

De majestueuze Ngorongoro krater is een plek waar je trekking safaris van 1 tot 5 dagen kunt doen. Zo ervaar je één van wereldwonderen gewoon te voet. Ook hier geldt, een gids is verplichte kost en heel verstandig. Gidsen zijn goed opgeleid, weten werkelijk van alles te vertellen, kennen het gebied vaak als hun broekzak en weten de mogelijke gevaren van het gebied waar je gaat wandelen.

parallax background

Dagtocht Arusha.

Ontdek een echte Afrikaanse stad

Dagtocht Arusha

Neem de lokale bus naar de stad

Arusha stad is een typisch Afrikaanse stad. De straten gonzen van de bedrijvigheid, overal zijn mensen in de weer. Mannen duwen zware karren vol meet tomaten. Bussen zijn volgeladen met kippen op het dak. Het lokale tuincentrum verkoopt allerlei soorten planten langs de kant van de weg. Oppassen voor de hongerige geiten die naast het onkruid langs de weg ook wel vers blaadje lusten.

Een dagtocht naar Arusha is echt een belevenis en laat je het dagelijks leven in de stad zien. Onze lokale gids gaat mee, om jullie wegwijs te maken in de stad en met het openbaar vervoer. Jullie nemen de bus, hier daladala genoemd. Jullie wandelen door het centrum van Arusha en komen uit op de centrale markt. Hier worden kruiden en specerijen in alle soorten, maten en geuren verkocht. Een wandeling door deze deels overdekte markt is een belevenis op zich. Lunchen kun je heel lokaal doen, of je gids brengt je naar een goed westers restaurant. Aan het einde van de dag haalt onze chauffeur jullie weer op.

parallax background

Arusha koffie tour.

Proef de koffie van Mount Meru

Arusha koffie tour

Koffie van de flanken van Mount Meru

De koffie tour die start vlakbij onze villa wordt uitgevoerd door Kahawa /Wild Tracks, onze buren iets hoger op de berg. Je krijgt de kans om te zien hoe koffie wordt gemaakt en je ontmoet de boeren die de koffie produceren.

Wild Tracks koopt de fair trade koffie voor een hele goede prijs van de lokale boeren. Jullie maken met een lokale gids een wandeling door het dorp en zien de koffieplanten. Maar ook mais, bonen, bananen en andere soorten groenten en fruit wordt hier op de heuvels verbouwd. Julie zien onder andere de oudste Lutherse kerk van Mount Meru regio en jullie bezoeken een openbare school.

Na de wandeling is het tijd voor een uitgebreide lokale lunch. En dan moet de koffie natuurlijk geproefd worden. Jullie zien het roosteren en vermalen van de koffiebonen. Daarnaast proeven de verschillende soorten koffie die hier geproduceerd worden. Na afloop krijgen jullie een zak van jullie favoriete koffie mee.

Deze tour is echt een mooie kennismaking met de (lokale) productie van koffie. Kijk hier voor andere activiteiten in Arusha.

parallax background

Fietsen.

Sportief op safari

Fietsen

Fietsen door de dorpen rondom Arusha Villa

In directe omgeving van Arusha Villa is het prachtig fietsen. Het heuvelachtige gebied is voor de actieve fietsers een mooie uitdaging. Met goede mountainbikes en een ervaren gids rijden jullie via kleine weggetjes richting de entree van Arusha National Park. Grote kans dat je onderweg apen ziet. En kinderen vinden het prachtig, die toeristen op de fiets!
Maar gelukkig zijn er ook vlakke gebieden voor fietsers die vooral de omgeving willen zien.

Fietsen rondom de Kilimanjaro is ook een mogelijkheid. Dit is een hele dagtocht waarbij we je eerst naar de voet van de Kilimanjaro brengen. Hier fiets je door de Chagga dorpen rond de voet van Kilimanjaro. Deze gebieden zijn heel groen en rijk aan bananen planten en koffiebomen. De fietstocht is ongeveer 5 uur en een lunch is inclusief.

Voor de zeer ervaren mountain bikers organiseren wij ook een (zware) tocht naar het Shira Plateau, bijna 4.000 m op de Kilimanjaro.
En tevens is het mogelijk om te fietsen in Arusha National Park.

Neem contact met op met Marjolein voor meer informatie over fietsen in Tanzania.

parallax background

Golf.

Avontuurlijk en uniek.

Golf

Op twintig minuten rijden van onze villa, in de richting van de gate van het Arusha National Park, ligt een mooie splinternieuwe 18 holes golfbaan, Kiligolf. Een prachtige baan voor avontuurlijke golfliefhebbers.

De Arusha Gymkhana Golf baan ligt slechts op 15 minuten rijden van de villa. De baan bestaat uit negen holes en het is een spannende, groene, gewaardeerde baan. 

De 18 holes golfbaan op Kilimanjaro Golf and Wildlife Estate is een must voor iedere golfliefhebber. De golfers heeft uitzichten op de Kilimanjaro en de Mount Meru. Er zijn veel bijzondere vogels rondom de golf course.  

En in Moshi vindt u de TPC golf course, een 9 hole course als onderdeel van een complex met een zwembad, tennisbaan en een goed restaurant. 

En voor degene die niet van golfen houden, ook zij kunnen mee om over de prachtige terreinen te wandelen en van de omgeving te genieten. 

parallax background

Kano Safaris.

Spannend, actief, de dieren vanuit een ander perspectief.

Kano Safaris

In een kano op één van de meren in Tanzania het overweldigende landschap in je opnemen? Dat kan in Arusha! En dat is bijzonder want ondanks dat het land talloze meren kent zijn kanotochten slechts op een paar meren toegestaan. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. 

Dit zijn de enige plekken waar je wel heel dichtbij giraffes, waterbuffels en flamingo’s kunt komen. Een leuke, alternatieve manier om actief een morgen of een middag door te brengen in het Arusha National park. Een tocht van 1,5 tot 2 uur is werkelijk een unieke ervaring in Tanzania. Je kunt dit ook combineren met een wandeling in het park

Ook buiten het Arusha National Park kun je kanoën. Op Lake Duluti, vlakbij onze villa kunt u ook met de kano vele bijzondere vogels zien en de lokale bevolking vanaf het water aanschouwen.

 

parallax background

Klimmen.

De beroemdste berg van Afrika

Dagtocht Kilimanjaro

Kilimanjaro in één of twee dagen

Niet iedereen wil of kan de top van de Kilimanjaro beklimmen. Maar voor wie toch de hoogste berg van Afrika wil ervaren, organiseren wij één en twee daagse tochten.

Voor de dagtocht worden jullie rond 7.00 opgehaald bij Arusha Villa. Jullie passeren de gate en lopen naar de Mandara hut op 2.720m. Hier lunchen jullie. Na afloop nog even genieten van het uitzicht en weer naar beneden. Diner in de villa.

Bij de tweedaagse tocht overnachten jullie in de Mandara hut. Dit is de eerste hut van de Marangu route naar de top. Onderweg lunchen jullie in het bos. Eenmaal aangekomen bij de hut kunnen van de prachtige omgeving gaan genieten en ‘savonds eten jullie hier. Daarna slapen in de hut.
De tweede dag begint met nog een klim van ongeveer een uur, voor een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. Daarna dalen jullie 3 tot 4 uur naar de gate en worden jullie terug gebracht naar Arusha Villa. Voor het avondeten zijn jullie weer terug.

Wil je naar de top? Ga dan met ons mee op de meerdaagse Kilimanjaro beklimming. Het beklimmen van de Kilimanjaro is een unieke manier van wandelen in Tanzania. 

parallax background

Overige Activiteiten.

Genoeg te doen in Arusha

Overige Activiteiten

Arusha vol van activiteiten 

Er is nog veel meer te doen in en rondom Arusha. Bezoek een kinderhuis, geniet van de Afrikaanse kunst bij Cultural Heritage, bezoek de begraafplaats van de Poolse vluchtingen die in de Tweede Wereldoorlog hierheen zijn gebracht. Ga naar een Afrikaanse dansvoorstelling. Doe mee aan een muziek workshop. 

Neem contact met me op als je een paar dagen in Arusha wilt blijven. Samen maken we een mooi programma.