Vijf onmisbare dingen op safari naar Tanzania

Vijf onmisbare dingen voor op safari naar Tanzania.

1) Verrekijker

Is dat een leeuw in die boom, of een luipaard? Er is maar een manier om daar achter te komen. Pak je verrekijker! Op sommige momenten tijdens je safari kun je niet dichterbij komen. Daarom is een verrekijker onmisbaar. Want alleen zo kun je de neushoorn in de Ngorongoro krater toch ontdekken. En volg je de hyena’s op weg naar hun prooi. Ook tijdens het verblijf in het kamp zul je veel plezier aan je verrekijker beleven. Is dat nou een olifant die richting onze tent komt?

2) Warme kleren

In juli en augustus kan het koud zijn in Tanzania. Arusha ligt op 1.200 m hoogte, de rand van de Ngorongoro krater op 2.300 m en de Serengeti op 1.400 m. De avonden koelen snel af en als je vroeg in de ochtend op gamedrive gaat is het dus ook nog fris. De auto is open zodat je alles goed kan zien maar warme kleren zijn dan wel aan te raden. Neem dus een lange broek en een warm vest mee.

3) Anti muggenspul

Overdag heb je weinig last van muggen. Aan het einde van de middag, rond de schemering komen de muggen. Smeer je goed in met muggenspul als je aan het einde van de dag een drankje drinkt bij het haardvuur. Hoewel vuur ook een hele goede muggenverjager is.

4) Gids met meest voorkomende wilde dieren van Oost Afrika.

Is dat nou een impala of een Thomson’s gazelle? Of toch een Grant’s gazelle. En hoe heet dat vogeltje dat iedere ochtend bij onze tent zit? Het is zo leuk om een overzicht te hebben van de dieren die je gaat zien op safari. En het begint al bij Arusha Villa. Binnen de kortste keren herken je de silvery-cheeked hornbill. En de black-and-white colobus monkey.

Deze geplastifieerde kaarten koop je online bij Bol.com.

5) Camera

Met een safari koop je een herinnering. En hoe kun je die beter bewaren dan met foto’s? Maak niet alleen foto’s van de wilde dieren maar ook van de tented camps waar je verblijft. Van de auto met de gids, van de maaltijden en van de picknick plaatsen. En van het kampvuur waar je nog net een zebra ziet wegschieten. Dat totaal plaatje maakt je safari echt onvergetelijk.

Voordat je rondreis met Good Safari naar Tanzania begint ontvang nog een paklijst met (andere) belangrijke dingen die je niet moet vergeten. Mail ons gerust met aanvullende vragen over jullie rondreis!